Turkse ondernemers krijgen boete terwijl ze wel mogen werken

Turkse ondernemers krijgen boete terwijl ze wel mogen werken

Uit de vele meldingen die HaberArnhem heeft gekregen blijkt dat in de afgelopen periode met name Turkse ondernemers een boete hebben gekregen omdat er werknemers zouden werken die niet over een arbeidsvergunning zouden beschikken. Er is een aantal ondernemers die zelf binnen 1 jaar tijd meerdere invallen hebben plaatsgevonden van een niet echt vriendelijk clubje van de overheid.

(advertentie)

Boete vooral voor Turkse ondernemers
Uit het boeterapport blijkt dat het met name gaat om Turkse ondernemers die een aanvraag hebben lopen bij de IND voor een verblijfsvergunning arbeid als zelfstandige.

Wel belasting betalen, maar niet werken
We hebben advocaat Ozkara om zijn mening gevraagd omtrent dit probleem. Volgens Ozkara is het merkwaardig dat de IND van de Turkse ondernemer wel verwacht dat hij inkomensverklaring en financiële gegevens dient over te leggen, maar hij niet mag werken. De vraag is dan hoe moet bijvoorbeeld een ZZP’er  (zelfstandige zonder personeel) voldoen aan de voorwaarde als hij niet mag werken?

Het is opvallend dat de Ministerie van Sociale Zaken (arbeidsinspectie) en Ministerie van Veiligheid in Justitie( IND) geen informatie hieromtrent uitwisselen. Waarbij er ook totaal geen rekening wordt gehouden met het associatieverdrag dat met Turkije is afgesloten in 1963.

(advertentie)ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.