Zorgverzekeraar VGZ wil cruciale behandeling Yigit (7) niet vergoeden

Zorgverzekeraar VGZ wil cruciale behandeling Yigit (7) niet vergoeden

Yigit is een 7 jarige jongen en vecht al drie jaar tegen een zeer zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker, genaamd Neuroblastoom. Na een langdurige behandeling in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht, ging de situatie van Yigit steeds meer de goede kant op.

(advertentie)

Levensreddende behandeling noodzakelijk
Helaas wordt er na medisch onderzoek alsnog onrustige cellen in het beenmerg geconstateerd en volgens de artsen zou Yigit in aanmerking komen voor een behandeling in de Children’s Hospital of Philadelphia in de Verenigde Staten om Yigit een levensreddende behandeling te bieden. Maar de tijd dringt ! Samen met zijn ouders pakt Yigit het geluk stevig vast, maar geluk… daar zit een hoog prijskaartje aan.

Doorverwijzing door VGZ afgewezen
De ouders van Yigit hebben hun eigen zorgverzekeraar VGZ om een doorverwijzing verzocht ter vergoeding van deze kosten. Op eigen initiatief hebben de ouders telefonisch moeten vernemen dat de ingediende aanvraag voor een doorverwijzing vier weken geleden bleek te zijn afgewezen. In een tijd waar elke seconde telt is dit toch geen juiste manier van handelen ?!
Yigit is een energieke jongen die net als zijn leeftijdsgenoten naar school wil gaan, voetballen met zijn vrienden, kortom een normaal leven leiden. In zijn nog jonge leventje heeft Yigit al veel doorstaan, maar er rest nog één laatste stap. Dit kan de familie niet alleen. Hier is hulp van anderen bij nodig!!! De tijd dringt voor Yigit en de behandeling had allang gestart moeten zijn.

LAAT JE STEM HOREN EN ZORG ERVOOR DAT VGZ HAAR BESLUIT ZAL HERZIEN !

https://www.facebook.com/stichtingyigit/

(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.