Ex-bestuurslid Turkse moskee krijgt 750 euro boete vanwege IS-uitspraak

Ex-bestuurslid Turkse moskee krijgt 750 euro boete vanwege IS-uitspraak

Voormalig bestuurslid (28) van de Turkse moskee (Yesil Cami) in Druten krijgt een boete van 750 euro voor zijn uitspraken na de aanslagen in Brussel, waarbij 35 mensen om het leven kwamen. Omroep Gelderland maakte hier onlangs melding van.

(advertentie)

750 euro boete en twee maanden voorwaardelijk
Als het aan de OM ligt krijgt de man ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van  twee maanden. De man deelde na de aanslagen in Brussel een post via Facebook waarin hij nogal heftige termen gebruikte om zijn gevoelens te delen.

‘Laat Europa maar afbranden’
De man zou teksten gedeeld hebben zoals ‘sla toe IS, laat het bloed maar vloeien’ en ‘Laat Europa maar afbranden’. Hij deed dit vlak na de aanslagen in Brussel waarbij 35 mensen om het leven kwamen.

OM: Moskee treft geen blaam
Het OM was verder van mening dat de vrijheid van meningsuiting niet een duizend-dingen-doekje is waarmee alle vuilspuiterij weggepoetst kan worden. Het OM maakte verder duidelijk dat de moskee weinig kon doen aan de uitspraken van deze man. ‘De moskeegangers voelden zich waarschijnlijk net zo ongemakkelijk als de rest van Nederland.’


(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.