Turkse minister: Turken die PKK steunen raken Turkse nationaliteit kwijt

Turkse minister: Turken die PKK steunen raken Turkse nationaliteit kwijt

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu verklaarde dat PKK-steuners in het buitenland geen Turkse staatsburgers meer kunnen zijn. Een voorstel hierover wordt nog uitgewerkt.

(advertentie)

Afnemen Turkse nationaliteit
De verklaring van Cavusoglu over het afnemen van een Turkse paspoort luidde alsvolgt: ‘Als een Turkse staatsburger in het buitenland actief steun verleent aan de PKK zullen wij maatregelen nemen om de nationaliteit (Turkse) van hem of haar af te nemen. We zullen al deze mensen een voor een volgen om de maatregelen goed uit te voeren.’

PKK-supporters in Europa
De uitspraken van de Turkse minister komen vooral door activiteiten van PKK-supporters in Europa die ook nog steeds gewoon een Turkse nationaliteit hebben. Het hebben van een Turkse nationaliteit en het steunen van een verboden terroristische organisatie kan natuurlijk niet samen gaan.


(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.