Turken wisselen in een week tijd 451 miljoen dollar in

Turken wisselen in een week tijd 451 miljoen dollar in

De oproep van de Turkse president Erdogan lijkt te helpen. Erdogan maakte op twee december bekend dat de burgers in Turkije massaal dollars moesten gaan inwisselen voor Turkse lira’s. De dollar had op dat moment een hoge koers en daalde daarna zelfs tot 3,60. Geen oproep zou ook fataal geweest zijn voor de Turkse economie.

(advertentie)

Turken massaal naar de bank
Na de oproep om dollars in te wisselen voor de Turkse lira gingen Turken massaal naar de bank en geldwisselkantoren om dollars in te leveren. In een week tijd werd er in totaal voor 451 miljoen dollar ingewisseld in Turkije. Behalve particulieren leveren Turkse instellingen en veel bekende Turken ook een bijdrage.

Meer vraag naar Turkse lira
Na de oproep van Erdogan was er dus ook logischerwijs meer vraag naar de Turkse lira dan de Amerikaans dollar. Op dit moment krijg je voor een euro ongeveer 3,65 Turkse lira’s en voor een dollar krijg je 3,49 Turkse lira’s terug als je het zou wisselen.


(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.