1100 kilo vuurwerk gevonden in een bestelbusje

1100 kilo vuurwerk gevonden in een bestelbusje

Afgelopen vrijdag, 16 december, is er een busje aangetroffen met daarin 1100 kilo vuurwerk.

(advertentie)

(advertentie)

Vuurwerkteam politie
Een speciaal vuurwerkteam van de politie heeft na een onderzoek een busje met daarin 1100 kilo illegaal en professioneel vuurwerk. Het vuurwerk zowel illegaal als professioneel werd geheel in beslag genomen door de politie om het af te voeren. Ter plaatse is niemand aangehouden maar het onderzoek naar de eigenaar van het busje en vuurwerk loopt nog. De bus met inhoud stond geparkeerd in Rotterdam Zuid.

Illegaal en professioneel vuurwerk
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Vaak is illegaal vuurwerk ook te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Daarnaast heeft eerder onderzoek aangetoond dat het opslaan van illegaal vuurwerk in grote hoeveelheden opgeslagen wordt in woningen en garageboxen midden in woonwijken zonder de nodige veiligheidsvoorzieningen. Dit alles brengt zeer grote risico’s met zich mee bij calamiteiten, zo meldt de politie op hun eigen site.

Een goede afronding, een goed begin
Oud en nieuw is een feest dat massaal wordt gevierd en daar hoort het vuurwerk dan bij. Elk jaar zijn er weer verschillende filmpjes te zien hoe slecht verschillende vuurwerkexperimenten kunnen aflopen. De politie is rond deze tijd altijd extra scherp op dit soort zaken. Maar wat vooral belangrijk is, is dat wij er zelf van bewust zijn hoe we omgaan met vuurwerk en welk vuurwerk we aanschaffen.(advertentie)

(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.