24-jarige Gül lanceert binnenkort ‘Mattie’ app om slimmer te studeren

by AMS97531A123 | 22 december 2016 16:00

De ‘Stoor me niet’ app, genaamd Mattie[1], komt binnen een paar dagen uit volgens de laatste berichten die de redactie van HaberArnhem heeft ontvangen. De Mattie-app is dan beschikbaar voor Android-toestellen en  iPhone’s.


[2]

Ongestoord aan school werken
De 24-jarige student Gül Akcaova bedacht een app tijdens haar studie om ongestoord aan school te werken. Gül bedacht een tijdslot voor socialmedia zoals facebook en instagram. Met de Mattie-app kunnen studenten dan ongestoord werken aan hun opdrachten of huiswerk. Inmiddels is ze afgestudeerd en werkt ze samen met anderen aan deze app.

Meldingen veroorzaken trigger
Eerder meldde Gül Akcaova al dat notificaties een trigger veroorzaken bij jongeren. Als ze eenmaal zo’n notificatie hebben gehoord of gevoeld, kunnen ze niet geconcentreerd bezig zijn met hun studie totdat ze hebben gecheckt wat het geluid of rillingen veroorzaakte.’

Haar idee was zo interessant dat StudentsInc het destijds verder wilde ontwikkelen. Inmiddels is er ook al overleg met de Universiteit Utrecht, ROC Midden Nederland en Avans Hogeschool. De pilot was al in september 2016 gestart.


[3]

(advertentie)

Endnotes:
  1. Mattie: https://haberarnhem.nl/turkse-meid-23-ontwikkelt-super-app-waar-studenten-slimmer-van-worden/
  2. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl
  3. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/12/22/24-jarige-gul-lanceert-binnenkort-mattie-app-om-slimmer-te-studeren/