OM gaat Giel Beelen en Johan Derksen mogelijk vervolgen voor discrimineren Sylvana Simons

OM gaat Giel Beelen en Johan Derksen mogelijk vervolgen voor discrimineren Sylvana Simons

Het OM gaat binnen korte termijn minstens tien mensen of meer vervolgen voor het beledigen en het met de dood bedreigen van Sylvana Simons. Sinds dat Sylvana Simons actief is geworden voor de politieke beweging DENK, wordt ze stelselmatig met de dood bedreigd.


Meer dan tien mensen vervolgen
De hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee liet dat weten aan AT5, waar hij onlangs een gesprek mee voerde. Om hoeveel mensen het exact gaat wilde de officier niet bekend maken. Hij wilde geen getallen en namen noemen .Ook noemde de hoofdofficier niet of de BN’ers Giel Beelen en Johan Derksen hier bij hoorden. De twee heren gingen een paar maanden geleden namelijk nogal ver met het maken van misselijkmakende opmerkingen over Sylvana Simons.

Strafbare handeling door sommigen
‘Ik noem de getallen nou niet precies. Dat betekent dat wat we uit het dossier van de politie hebben gehaald is dat een vrij groot aantal mensen waarvan wij vinden dat die strafbaar hebben gehandeld. Hetzij dat ze bedreigingen hebben geuit, hetzij dat ze discriminerende of beledigende taal hebben geuit. Als je dit soort dingen doet, wordt je vervolg.’, aldus Hofstee.

Vervolging van deze mensen in 2017
In begin 2017 zal er een begin gemaakt worden met het vervolgen van deze ‘behoorlijk aantal mensen’. Er zijn eenvoudige zaken tussen die afgewikkeld kunnen worden met een boete. Er gaat ook een aantal mensen naar de rechter.




14 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights