Bekende Arnhemse agent die dader dollemansrit ´kapot sloeg´ wordt niet vervolgd

by AMS97531A123 | 24 december 2016 15:30

Justitie heeft laten weten dat de bekende Arnhemse agent, met een Turkse achtergrond, niet vervolgd gaat worden voor zijn extreem gewelddadige actie tijdens het aanhouden van een verdachte uit Arnhem. 


[1]

GTA in Arnhem
De verdachte deed in mei van dit jaar alles wat eigenlijk niet mocht en speelde een deel van GTA (PS4 game) na in Arnhem en omgeving. Omstanders, agenten en een scooterrijder konden maar net op tijd ontsnappen aan de dood toen deze verdachte met hoge snelheden door Arnhem reed. Uiteindelijk werd de verdachte met hulp verschillende politie-eenheden klemgereden.

‘Kapot’ geslagen met wapenstok
De (Turkse) agent begon in de laatste fase van de aanhouding neer te slaan met zijn wapenstok omdat de man niet uit zijn auto wilde stappen en op dat moment gewoon nog steeds de pedaal indrukte. Het gevaar was dus nog steeds niet voorbij (zie beelden hierboven). Omstanders filmden toen het optreden van de agent en reageerden emotioneel toen de agent tekeer ging.

‘Optreden agent is toelaatbaar’
Het onderzoek naar de agent en zijn ‘gepaste’ geweld tijdens de aanhouding leverde niets op. De rechter was ook van mening dat de agent juist had gehandeld. Eerder verklaarde de politie zelf ook al dat het optreden van de agent toelaatbaar bleek.


[2]

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/12/24/bekende-arnhemse-agent-die-dader-dollemansrit-kapot-sloeg-wordt-niet-vervolgd/