Erdogan: Turkije staat geen nieuw land toe in Noord-Syrië

Erdogan: Turkije staat geen nieuw land toe in Noord-Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag laten weten dat Turkije niet zal toestaan dat er een nieuw land wordt gesticht in Noord-Syrië.

(advertentie)

(advertentie)

Erdoğan vertelt daarmee wat er aan de hand is in Noord-Syrië. “Wat is hun doel? Het stichten van een nieuwe staat in Syrië. Dat gaat niet gebeuren, Turkije zal dat niet toestaan. Moge dat duidelijk zijn”, sprak Erdoğan.

Hij doelt daarmee op de vuile plannen voor in het Midden-Oosten en Syrië, dat te maken heeft met gecreëerde terreurgroepen, die steun en wapens ontvangen van westerse landen. (KLIK voor video)

Turkije is verplicht om zijn grenzen te zuiveren van terroristen, nadat het meerdere keren is bedreigd vanuit deze grenzen en met tientallen raketaanvallen te maken kreeg, melden Turkse politici. Daarbij zijn in totaal 23 mensen om het leven gekomen.

De nieuwe terreurstaat in Noord-Syrië moet een nachtmerrie voor Turkije worden waarmee men doelt om het groeiende en in de regio machtiger wordende land op zijn knieën te krijgen. Zo is ook bekend geworden dat terreuraanslagen in Turkse steden in Irak en Syrië worden gepland, waarbij Syrische terreurgroepen voor de logistiek zorgen. Turkse militairen zijn met een flinke zuiveringsoperatie bezig in de regio waarbij er tot nu toe meer dan 2.000 Daesh- en enkele honderden PYD/YPG-terroristen zijn uitgeschakeld. (KLIK voor video)

Vuile plannen
Midden-Oosten deskundigen en onderzoeksjournalisten melden op Turkse tv-zenders dat de Verenigde Staten als het eerste land in de wereld deze terreurstaat in Noord-Syrië zal erkennen, omdat het al wapens aflevert aan de Syrische terreurgroep PYD, een tak van de PKK. Een deel van de Amerikaanse wapens vallen ‘per ongeluk’ in handen van terreurgroep Daesh (IS). Met de erkenning zal de wapenlevering soepeler verlopen.
Ondertussen houdt de westerse media zijn lezers en kijkers voor de gek en behandelt als schapen door de zuivering van terroristen, onbewust of bewust, als ‘onderdrukking’ of ‘moord op Koerden’ te publiceren, zonder dat lezers onderzoeken wie achter de mediagroepen zitten en eigenaar zijn, klinkt het uit de kant van de Turken. Daar doen sommige politici, onwetend of niet, ook aan mee.

Steun
De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş liet donderdag weten dat alle terreurgroepen op de wereld binnen een week kunnen verdwijnen. “Dat zal gebeuren als landen stoppen met het steunen van terreurgroepen.”
Lees verder op Turksemedia.nl
(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.