32e editie AUNI-toernooi brengt beste Nederlandse zaalvoetballers bij elkaar

32e editie AUNI-toernooi brengt beste Nederlandse zaalvoetballers bij elkaar

Op zaterdag 7 januari 2017 zal voor de 32e maal achtereenvolgens het multicultureel Auni‐zaalvoetbaltoernooi worden gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement met als bijzonderheid het feit dat er jongeren aan deelnemen van veel verschillende nationaliteiten. Editie 2016 zal gaan plaatsvinden in het jaar 2017.

24 teams uit heel Nederland
Er zullen 24 teams uit heel Nederland gaan strijden om de grote Auni‐wisselbeker. In 2015 werd het toernooi gewonnen door Botafogo met bekende Gelderse voetballers als Hulusi Bulut en Faouzi Azoum. Ook uit Arnhem is er een team dat in 2017 mee gaat doen aan het toernooi. EyamDays met bekende Arnhemse zaalvoetballers zal Gelderland vertegenwoordigen. Andere bekende teams uit Nederland zijn: FC Posof, Suryoye Baradaeus, COA Stars, ATK All Stars, Boca Juniors, Rootie On Fire en FC Tapas.


Enes Ünal, ambassadeur Auni‐Toernooi 
Met trots willen wij u mededelen dat FC Twente speler Enes Ünal is toegetreden als ambassadeur van het Auni‐Toernooi. We voelen ons als organisatie hierdoor zeer vereerd en willen hem van harte welkom heten. Naast Enes Ünal is ook Feyenoord speler Karim El Ahmadi sinds 2009 ambassadeur van ons succesvolle toernooi. Het Auni‐Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. Het Auni‐Toernooi heeft dit al vele jaren bewezen.

Succesvol, sportief evenement met een professioneel allure.
Het toernooi is uitgegroeid tot een zeer succesvol, sportief evenement met een professioneel allure. Het heeft inmiddels een groot maatschappelijk waarde opgebouwd en bevordert de vriendschap tussen de verschillende culturen. Met zijn multiculturele opzet is het uniek in zijn soort. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst heel veel gemeenschappelijk hebben; dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten.

Het is een sociaal, cultureel gebeuren dat niet meer is weg te denken uit de gemeente Hengelo. En het is uitgegroeid tot een zeer belangrijk evenement binnen onze gemeenschap, dat landelijke bekendheid geniet. Wij zetten sport als middel in tot bevordering van sociale integratie. Door middel van sport brengen wij mensen uit diverse bevolkingsgroepen bij elkaar en we verbinden deze mensen met elkaar. En met het Auni‐Toernooi stimuleren wij bovendien jongeren om aan sport te doen.

Voorwoord door Jan van Halst
Voorwoord in het toernooimagazine van dit jaar is geschreven door de heer Jan van Halst, Commercieel en Technisch Directeur van FC Twente. Verder is er een woord vooraf geschreven door wethouder Jan Bron van de gemeente Hengelo.


(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.