VIDEO Moskee Culemborg gaat in vlammen op

VIDEO Moskee Culemborg gaat in vlammen op

Gisterenavond en vannacht zijn er meerdere branden in de wijk Terweijde van Culemborg geweest.

Zes auto’s
Rond 02.00 uur  moesten de brandweerlieden uitrukken voor meerdere autobranden. Het gaat om maar liefst zes voertuigen die volgens een politiewoordvoerder niet dicht bij elkaar stonden. Eerder op de avond ging er ook al een gebouw op in vlammen.
Toekomstige moskee
Rond 21.00 uur brak er brand in het oude zwembad, De Meer, en is nu volledig verwoest. Het zwembad was afgelopen zomer gekocht door de Vereniging Islamitische gemeenschap Culemborg voor een bedrag van 410.000 euro. Het zwembad zou omgebouwd worden naar een moskee. Door veel rookoverlast werd geadviseerd de ramen en deuren te sluiten. De brandweer wist rond 23.00 uur de brand onder controle te krijgen.

Verband tussen branden
Op dit moment is het nog onduidelijk of er een verband is tussen de autobranden en het oude zwembad. Het onderzoek met betrekking tot de toekomstige moskee kan pas starten als het nablussen helemaal klaar is. De politie is hard opzoek naar mensen die informatie hebben met betrekking tot beide branden.
(advertentie)

(advertentie)No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights