Bloedbad Istanbul: Zelfs de Koran geeft geen ´licence´ voor aanslagen op nachtclubs

Bloedbad Istanbul: Zelfs de Koran geeft geen ´licence´ voor aanslagen op nachtclubs

Bij een terroristische aanslag op een van de grootste en bekendste nachtclubs in Istanbul (Reina) zijn zondagochtend vroeg minstens 39 mensen gedood en vele tientallen mensen gewond geraakt. Club Reina ligt aan de oever van de Bosporus.


Koran geeft geen vrijbrief voor aanslagen op nachtclubs
Timurtas hoca zei het in 1999 al toen er een soortgelijke aanslag was van extremisten die het hadden gemunt op het uitgaansleven in Turkije. ‘Zelfs De Koran geeft geen vrijbrief voor aanslagen op mensen die alcohol drinken of clubs waar massaal alcohol wordt gedronken.’

Sinds wanneer mag je een alcoholdrinker vermoorden?
Timurtas hoca reageerde tijdens een speech in 1999 dat de Koran heel duidelijk is over dit soort aanslagen. ‘Geeft de heilige Koran een goedkeuring voor aanslagen op nachtclubs of gelegenheden waar massaal alcohol wordt gedronken? Vallahi niet, waarom doen jullie dit dan? In de Koran staat nergens beschreven dat je een alcoholdrinker mag vermoorden. Ik stop met al mijn preken en diensten als iemand hier ook maar een passage over vindt in de Koran’, aldus Timurtas hoca in 1999.

Negatieve publiciteit voor moslims
Het is dus vreemd dat een geleerde of een imam, namens de IS of andere groepering, met zo een fatwa komt om aanslagen te rechtvaardigen. Juist moslims krijgen hier alleen negatieve publiciteit mee en het geeft een vrijbrief voor anderen om de Islam aan te vallen. Niemand heeft het recht hierop.

Deze aanslagplegers kunnen dus geen moslim zijn of beweren dat ze moslim zijn.


(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.