Bram Som opent nieuwe beweegroutes Park Sonsbeek

Bram Som opent nieuwe beweegroutes Park Sonsbeek

p zondagmorgen 8 januari opent Bram Som – Europees Kampioen 800 meter in 2006 –  de nieuwe beweegroutes in Park Sonsbeek. Som zal samen met de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink het startsein geven voor de 1e editie van Parklopen in 2017.

De opening van de routes is de laatste stap om Arnhemmers meer en vaker in beweging te brengen in Park Sonsbeek. Onder de vlag van Parklopen zijn er in 2016 routes gerealiseerd, is er een maandelijks laagdrempelige Parkloop op de eerste zondag van de maand en is er actieve online community op Facebook. Bij Parklopen hebben hardloopclub DE LOPER, de Atletiekunie, de gemeente Arnhem, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Watermuseum de krachten gebundeld. De provincie Gelderland ondersteunt de initiatiefnemers. In 2016 namen meer dan 1100 deelnemers deel aan één van de edities van Parklopen.
Routes voor iedereen
Park Sonsbeek is sinds december drie beweegroutes van 3, 2 en 1 km rijker. De routes starten en finishen allemaal bij de brug over de St. Jansbeek in de buurt van het Watermuseum. Doordat het rondes zijn, is er voor iedereen een route naar keuze. Wandelaars en beginnende sporters kiezen voor één ronde, terwijl gevorderde sporters routes combineren om zo een afstand naar keuze te lopen. Voor de liefhebbers van intervaltrainingen staan tussen de 2de en 3de kilometer ook de honderd meter punten aangegeven.

Som de snelste haas ter wereld
Bram Som is als Europees kampioen op de 800 meter in 2006 én als 2-voudig Olympiër nog steeds volop  actief in de atletieksport. Hij is coach van de Keniaanse Faith Kipyegon, olympisch kampioene op de 1500 meter. . Tot 2016 begeleidde Som eveneens de talenten van Ajax als performance coach. Daarnaast geniet hij bekendheid als snelste haas ter wereld. Als tempomaker loodst Som vele topatleten op de middellange afstand naar recordtijden tijdens de Diamond League wedstrijden.

De inmiddels in Oosterbeek woonachtige Som is zelf ook nog af en toe in Park Sonsbeek te vinden voor een training.. In de populaire hardloopapp Strava is hij zelfs lijstaanvoerder op een aantal segmenten in het park. Daarnaast stond hij in 2016 samen met z’n kinderen aan de start van een editie van Parklopen.

Goede voornemens
Meer sporten en bewegen scoort altijd hoog als goed voornemen. Parklopen wil een stimulans zijn voor de inwoners van Arnhem om daadwerkelijk werk te maken van die goede voornemens. Bij de maandelijkse Parklopen lopen volwassenen een ronde van 3km en voor de kinderen is er een ronde van 1km. Wil je deelnemen aan de eerste Parkloop van 2017 op zondag 8 januari? Meld je dan aan via www.parklopen.nl/parksonsbeek/doe-mee<http://www.parklopen.nl/parksonsbeek/doe-mee>. Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers op de 3km, en 50 op de 1km, waarbij geldt vol is vol. Kijk voor meer informatie op www.parklopen.nl/parksonsbeek<http://www.parklopen.nl/parksonsbeek>.ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.