Arnhem en Nijmegen gaan samen 50 miljoen euro investeren in regio

Gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland gaan samen 50 miljoen euro investeren om de regio weer te brengen in de top van het best presterende regio’s in Nederland. Met gerichte investeringen in de sectoren Gezondheid (Health) en Energie (Energy) sluit dit pakket aan investeringen aan bij het profiel dat deze regio onderscheidend maakt.


25 miljoen euro voor binnensteden
De drie overheden gaan tien jaar lang vast te houden aan de ingezette koers. Naast de miljoenen voor Gezondheid en Energie zal er ook gelden beschikbaar zijn voor de binnensteden van Arnhem en Nijmegen. Voor de binnensteden van beide steden wordt bijna 25 miljoen euro gereserveerd om allerlei ontwikkelingen mogelijk te maken.

Binnenstad Arnhem
Dat gaat onder meer naar projecten als het Stationsgebied en het Valkhofkwartier in Nijmegen. In Arnhem komt er geld voor het ontwikkeling van het Bestuurskwartier en een Creatieve
Corridor. Het doel is dat de binnensteden Arnhem en Nijmegen elkaar gaan aanvullen met elk hun eigen karakter en onderscheidende aanbod.


 


Tags assigned to this article:
binnenstad Arnhemhealth en energy arnhem

2 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights