VIDEO Op dat moment niet twijfelen maar bellen naar 112!

VIDEO Op dat moment niet twijfelen maar bellen naar 112!

Vaak weten mensen niet naar welk nummer ze moeten bellen. Maar in de gevallen zoals hieronder hoef je niet te twijfelen.

Spoed of geen spoed
Vaak zijn het de emoties die ervoor zorgen dat je niet weet welke stappen je moet zetten. Wanneer is iets echt spoed en wanneer voelt het als spoed? Als je wordt geconfronteerd met het feit dat iemand een poging heeft gedaan om je huis binnen te komen, of nog erger, iemand is in de woning terwijl jij net aankomt rijden. Deze situaties zijn gesimuleerd door de agenten en ook hebben ze uitleg gegeven in welke situatie je naar het alarmnummer 112 moet bellen en in welke situatie je naar het algemene nummer 0900-8844 moet bellen.

Simuleren werkelijkheid
Zoals hieronder in het filmpje te zien is, hebben de agenten hun best gedaan om wat praktische voorbeelden te geven. Natuurlijk is het onmogelijk om alle scenario’s als voorbeeld te gebruiken. Op basis van deze informatie wordt verwacht dat er meer duidelijkheid is naar welk nummer je zou moeten bellen in bepaalde situaties.  Bekijk hieronder het filmpje:











Geverifieerd door MonsterInsights