Arnhemse autopyromaan loopt nog steeds vrij rond in Presikhaaf

Arnhemse autopyromaan loopt nog steeds vrij rond in Presikhaaf

Een vooralsnog onbekende Arnhemse autopyromaan loopt nog steeds vrij rond omdat hij nog steeds niet is opgepakt. De autopyromaan is vermoedelijk verantwoordelijk voor alle autobranden in  de afgelopen maanden. Ook in 2016 vlogen veel auto’s in de Arnhemse wijken Klarendal en Presikhaaf in brand. (foto: archief)

Weer twee auto’s in brand in Presikhaaf
Een paar dagen geleden was het weer raak aan de Lacomblestraat in de Arnhemse Presikhaaf. Twee willekeurig gekozen (daar gaan we maar even van uit) werden in brand gestoken en rond 03:30 kreeg de brandweer hier pas een melding over. De auto’s waren niet meer te redden.

Woede richting Turkse Arnhemmers?
Tijdens eerdere branden leek het erop dat de dader zich had gericht op auto’s van Turkse Arnhemmers in verschillende Arnhemse wijken. Of het toeval was dat veel Turkse Arnhemmers in 2016 hun auto in brand zagen vliegen is nog onduidelijk.

Woont mogelijk in Presikhaaf
Volgens verschillende bronnen woont de ‘gek’ die auto’s in brand steekt mogelijk in Presikhaaf. Het kan geen toeval zijn dat in deze wijk auto’s vaker in brand worden gestoken dan in andere wijken. Of hij gaat heel laat nog naar of hij doet dit telkens als hij terug naar huis komt.

Reacties