Gemeente maakt ‘stad kapot’ door parkeerplaatsen Gele Rijdersplein weg te halen

by AMS97531A123 | 24 januari 2017 14:00

Het gemeentebestuur in Arnhem lijkt er alles aan te doen om bezoeken naar de binnenstad van Arnhem tegen te houden of te verminderen. De gemeente wil het parkeren op het Gele Rijdersplein verbieden en gaat de parkeerplaatsen per 1 maart helemaal schrappen.

[1]


Schade voor binnenstad Arnhem
Ondernemers klagen al heel lang over klantverlies en dalende omzet. Veel ondernemers begrijpen dan ook niet waarom de gemeente dit doet en dit elke keer maar probeert door te zetten. ‘Wat is er zo vreemd aan het feit dat veel bezoekers van het centrum van Arnhem met de auto komen’, aldus een ondernemer aan de looierstraat in Arnhem. De coalitiepartijen D66, SP en het CDA lijken dit nog steeds te steunen ondanks dat Groenlinks eruit is gestapt.

Maak kort parkeren mogelijk
Platform Binnenstad Arnhem stelde al eerder voor om kort parkeren op het Gele Rijdersplein mogelijk te maken. Als de parkeerplaatsen op het Gele Rijdersplein verdwijnen zullen de bewoners elders moeten parkeren wat weer ten koste gaat van de bezoekers van de binnenstad.

Wethouder heeft geen grip
Volgens een andere ondernemer die niet bij naam genoemd wil worden, heeft de wethouder geen grip op de situatie in Arnhem. ‘Afdeling verkeer is onder leiding van een lokale ‘Assad’ die zelf alles beter weet en lak heeft aan de mening van anderen. Wat de inwoners of bedrijven hiervan vinden heeft geen invloed op zjn keuze. Woonden al deze ambtenaren maar in Arnhem….’

[2]


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl
  2. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/01/24/gemeente-maakt-stad-kapot-door-parkeerplaatsen-gele-rijdersplein-weg-te-halen/