VVD komt met voorstel om parkeerplaatsen Gele Rijdersplein te behouden

VVD komt met voorstel om parkeerplaatsen Gele Rijdersplein te behouden

Leendert Combee, fractievoorzitter van de VVD in Arnhem, wil alsnog een voorstel indienen om de opheffing van de parkeerplaatsen op het Gele Rijdersplein tegen te houden.

Parkeerplaatsen opheffen vanaf 1 maart
De VVD zal dit gaan doen als wethouder Geert Ritsema alsnog zijn plannen gaat doorzetten om de parkeerplaatsen per 1 maart op te heffen. De nota over de bereikbaarheid van de binnenstad van Arnhem komt mogelijk maanden later op de agenda. De wethouder wil de opheffing doorzetten en het voorstel van de VVD dan pas bespreken.

Binnenstad Arnhem slecht bereikbaar
Gisteren maakten we ook al bekend dat de binnenstad van Arnhem duurder wordt en steeds slechter bereikbaar is. Met het opheffen van parkeerplaatsen voor vergunninghouders op het Gele Rijdersplein zullen deze bewoners elders in de buurt moeten parkeren, wat weer ten koste zal gaan van andere parkeerplaatsen in de buurt.

Verschillende organisaties zoals Het Platform Binnenstad Arnhem maakten al bekend dat het mogelijk moet blijven om kort te kunnen parkeren op het Gele Rijdersplein.

Reacties