Duitse regering akkoord: Dit gaan Arnhemmers betalen als ze over de grens gaan

Duitse regering akkoord: Dit gaan Arnhemmers betalen als ze over de grens gaan

De Duitse regering is afgelopen week akkoord gegaan met de nieuwe tolwet. Dankzij deze wet moeten Arnhemmers en andere Gelderlanders straks tol betalen als over de Duitse snelwegen willen.
Vraagtekens over Duitse tol
Er zijn nog wel wat onduidelijkheden bij inwoners van Arnhem en Gelderland. Zo is het nog steeds niet duidelijk hoeveel er betaald moet worden, en wanneer het nu allemaal daadwerkelijk ingaat. Je gaat straks alleen betalen als je gebruikt maakt van Duitse snelwegen. Maar als je binnendoor gaat via Zevenaar of Babberich , betaal je geen extra tolgeld. Binnendoor naar het centrum van Oberhausen of Disneyland in Duisburg gaat te lang duren.

Bedrag afhankelijk van auto
Het nieuwe wetsvoorstel is natuurlijk ook afhankelijk van de auto. Autos die voor meer vervuiling zorgen betalen meer. Een vignet dat 10 dagen lang geldig is kost dan ook maximaal 35 euro. Een vignet voor twee maanden kost maximaal 50 euro. Dit staat in het wetsvoorstel die de Duitse regering heeft goedgekeurd.

Duitse parlement moet ook nog akkoord gaan
Het Duitse parlement moet ook nog akkoord gaan. De ANWB verwacht dat de tol op zijn vroegst in 2019 komt. Een jaar eerder is dus ook mogelijk. Eerst hebben de Duitsers nog verkiezingen.
Reacties


Tags assigned to this article:
duitse tolduitse vignettolwegen duitslandvignet