Gemeente Arnhem: Loterij gemeente Arnhem is telefoonfraude

Gemeente Arnhem: Loterij gemeente Arnhem is telefoonfraude

De gemeente maakte in een persbericht bekend dat bewoners gebeld worden over deelname aan een loterij. De loterij zou ook georganiseerd worden door de gemeente. Volgens de gemeente is dit niet het het geval en gaat het om telefoonfraude.

Gemeente Arnhem organiseert geen loterij
‘Inwoners krijgen het aanbod dat er gespeeld kan worden met tientallen loterijen die namens de gemeente Arnhem zouden worden georganiseerd. De gemeente Arnhem organiseert geen loterijen en zal u hier ook niet over bellen.’, aldus de gemeente.

Niet ingaan op telefonische verzoeken
Ook is er een waarschuwing om niet in te gaan op telefonische verzoeken over een deelname aan een loterij. Met name als u het niet vertrouwt. Het is daarom verstandiger om hier nooit op in te gaan, dan weet je ook dat het zeker goed is.

Verbinding direct verbreken
De gemeente adviseert om wel aan te geven dat u geen interesse heeft en direct de verbinding te verbreken. Via de fraudedesk kan dan direct een melding gedaan over telefoonfraude.
Reacties