Aanhouding in centrum vanwege inbrekersgereedschap in auto

Aanhouding in centrum vanwege inbrekersgereedschap in auto

Woensdagnacht reed de politie in een onopvallende auto door de stad. Om ongeveer 01:00 uur werd een auto in het centrum van Arnhem gesignaleerd. Toen de agenten het kenteken controleerden zagen ze dat de eigenaar een flink strafblad had op het gebied van woninginbraken.




Rijgedrag trok de aandacht
Omdat ook het rijgedrag van de bestuurde de aandacht trok kreeg de bestuurder een stopteken, waarna hij netjes stopte. Volgens de agenten reed de bestuurder alsof hij niet wist waar hij heen moest. Na controle van zijn rijbewijs wilde de bestuurder niet reageren op de vraag wat hij om 01:00 in de nacht in Arnhem kwam doen. Ook de twee andere medepassagiers wilden dit, vreemd genoeg niet delen, met de politie.

In Arnhem verboden
De agenten besloten de auto te controleren op inbrekersgereedschap. Het is in Arnhem namelijk niet toegestaan om met inbrekerswerktuigen rond te rijden, zonder dat je daar een goede reden voor hebt. Een timmerman of een monteur van Turkse schotelantennes heeft dat bijvoorbeeld wel.

Auto vol met gereedschap
De agenten vonden na een lange zoektocht allerlei gereedschap aan in de auto. De mannen werden hiervoor aangehouden. Volgens de politie waren ze op inbrekerspad en is dat mogelijk voorkomen. De officier van justitie zal zich uiteindelijk moeten buigen over een eventuele straf.





Tags assigned to this article:
arnheminbrekers centruminbrekersgereedschap

Geverifieerd door MonsterInsights