VIDEO Veel lesgevers kunnen hier een voorbeeld aan nemen

VIDEO Veel lesgevers kunnen hier een voorbeeld aan nemen

Een lesgever is meer dan iemand die alleen informatie overbrengt aan zijn studenten.
Voorbeeldmodel
Als je voor de klas staat met heel veel informatie over het vak wat je geeft, wil het niet zo zijn dat je altijd een goede lesgever bent. Vaak hoor je kinderen klagen over hun docenten. Ze geven dan aan dat de docenten saai, monotoon en soms wel ouderwets zijn en hierdoor de kinderen niet begrijpen. Zodra je als lesgever geen klik hebt met je leerlingen heb je het heel zwaar. Maar aan de andere kant als je dat wel hebt, is het zo dat je met die kinderen kan lezen en schrijven.

‘Handshake’ voor gevorderden
Elke lesgever kiest zijn of haar manier om een klik te krijgen met de kinderen. Een klik krijgen met je leerlingen kan alleen als je genoeg informatie hebt over je vak, leerlingen op bepaalde momenten de ruimte geeft maar vooral als de leerling merkt dat hij of zij ‘speciaal’ is voor de docent. Zo laat de lesgever in het filmpje hieronder zien dat hij elk kind apart begroet door een gepersonaliseerde ‘handshake’. Bekijk hieronder de beelden.

Reacties