Elsweide wint Turkse ‘oefenderby’ makkelijk ondanks veel afwezigen

Elsweide wint Turkse ‘oefenderby’ makkelijk ondanks veel afwezigen

Het eerste elftal van Elsweide speelde zondagmiddag een oefenwedstrijd tegen het tweede elftal van stadsgenoot AZ 2000. (Foto: Mustafa en Hakan Kermen)

Het tweede elftal van AZ 2000 bestaat, net als het eerste van Elsweide, ook alleen uit Turkse Arnhemmers, die voorheen uitkwamen voor AFC Arnhem en ESCA Arnhem.

Hattrick Harun Koprulu
De mannen van trainer Rasid Gunes hadden geen kind aan de bezoekers. De wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor Elsweide. Sterspeler Harun Koprulu maakte zelfs een gloedzuivere Hattrick. Koray Ucar en Enes Hayri Yucesan maakten de andere doelpunten voor de thuisploeg. Bij AZ 2000 scoorde Burak Kardesseven als enige via een strafschop.

Kermen: Was een oefenwedstrijd
Volgens Mustafa Kermen was het ook een oefenwedstrijd en niet meer dan dat: ‘We hadden amper getraind en waren de laatste tien minuten zelfs minder met de wedstrijd bezig.’ Middenvelder Mustafa Toprak van AZ 2000 zat er ook helemaal doorheen en vertelde dat ze echt moe waren. ‘We hebben nog niet getraind na de winterstop. Het was dus echt een oefenwedstrijd voor ons.’

Trainer Elsweide tevreden
Rasid Gunes was na afloop van de oefenwedstrijd tevreden:’ Het was geen echte testwedstrijd voor ons. Maar het is altijd beter dan een training.’ Elsweide miste ook enkele belangrijke spelers waaronder Erdem Sezgin, Mazlum Becerikli, Ismet Dilekci, Nazmi Karaciftci en Huseyin Karadeniz.

Selectie Elsweide bestond voor deze oefenwedstrijd bestond uit: Fatih Alagoz, Sahin Akbulut, Koray Ucar, Harun Koprulu, Veyis Ozkara, Metehan Aktas, Evren Ipekci, Sezgin Avci, Enes Hayri Yucesan, Volkan Guzelyurt, Turan Aktas, Baris Dagasan, Gunes Serhat, Hakan Kermen en Firat Yuksel.
Reacties


Tags assigned to this article:
Elsweideharun kopruluMustafa Kermenturkse derby