Arnhemse Rabia Karaman trotse kandidaat van DENK in Gelderland

Arnhemse Rabia Karaman trotse kandidaat van DENK in Gelderland

Fractievolger Rabia Karaman van de lokale Arnhemse partij Verenigd Arnhem is ook namens DENK kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De lokale politicus zal, vanwege een samenwerking met DENK, Arnhem gaan vertegenwoordigen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.

Dertiende op lijst DENK
Rabia Karaman staat op een onverkiesbare dertiende plek op de lijst van DENK. Er is ook niemand die meteen verwacht dat de Arnhemse een zetel zal gaan behalen in de Tweede Kamer, omdat DENK maximaal vijf zetels kan gaan halen. Althans verschillende bronnen. Er is wel een positieve maar.
Veel Arnhemse en Gelderse stemmen
Karaman zal zeker meer stemmen krijgen uit Arnhem en heel Gelderland dan in 2014. Haar partij behaalde in 2014 een zetel in Arnhem en zat bijna met twee zetels in de Arnhemse raad. Nu er geen andere ‘concurrenten’ zijn uit Arnhem zullen veel Arnhemmers gaan stemmen op Rabia Karaman. Alleen al 3000 stemmen uit Arnhem is heel realistisch.

Veel moslims in Gelderland
Als je dan ook nog Dieren, Doesburg, Ede, Apeldoorn, Doetinchem, Terborg en Nijmegen meetelt kun je ervan uitgaan dat Rabia Karaman veel meer stemmen gaat krijgen dan de 241 die ze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Toen mochten namelijk alleen Arnhemmers stemmen en kreeg Verenigd Arnhem ook daadwerkelijk veel zetels voor Arnhemse begrippen.

Maar je weet het natuurlijk maar nooit. Misschien wordt deze Gelderse moslima zo breed en massaal gesteund dat ze toch in de Tweede Kamer komt namens alle Gelderlanders.
Reacties