VIDEO Nederlandse hoofdredacteur maakt PVV verkiezingsprogramma belachelijk

VIDEO Nederlandse hoofdredacteur maakt PVV verkiezingsprogramma belachelijk

De Nederlandse columnist, Rob Wijnberg, bekijkt het verkiezingsprogramma van de PVV.

Het verkiezingsprogramma
De 34-jarige columnist neem het gigantische verkiezingsprogramma van de PVV door. In het filmpje wordt aangegeven dat het programma bestaat uit 1 A4’tje en in 1 minuut te lezen is. Hierin wordt de de-islamisering gezien als besparing van 7,2 miljard euro. Rob Wijnberg maakt met een simpele berekening en uitleg met plaatjes duidelijk wat het echte gevolg is bij een de-islamisering.
Rob Wijnberg
Rob Wijnberg begon in 2001 bij de Telegraaf  met een vaste column. Van september 2010 tot september 2012 was Wijnberg hoofdredacteur bij NRC Next. Hij heeft er voor gekozen om in 2013 de digitale krant De Correspondent te lanceren voor onderzoeksjournalistiek. In het filmpje hieronder is dan ook te zien hoe hij het verkiezingsprogramma van de PVV onderzoekt.Geverifieerd door MonsterInsights