VIDEO De politie in Nederland maakt nu ook gebruik van een stroomstootwapen/Taser

VIDEO De politie in Nederland maakt nu ook gebruik van een stroomstootwapen/Taser

De politie in Nederland maakt per 1 februari 2017 gebruik van een stroomstootwapen.
Stroomstootwapen
De politie is van mening dat de maatschappij verandert en het geweld richting hulpverleners toeneemt. In sommige situaties zijn de wapenstok en pepperspray niet voldoende om iemand onder controle te krijgen. Het vervolgstap om te kiezen voor een vuurwapen is meestal weer net te groot. De politie had behoefte om een keuze te kunnen maken met iets wat hier tussen zit.

Vier eenheden in Nederland
Na aanleiding van deze vraag vanuit de politiemensen, heeft politie Nederland besloten de nieuwe Taser op proef te gaan gebruiken. Om in eerste instantie een beeld te kunnen krijgen wordt gekozen om de Taser X2 in vier eenheden op proef te gebruiken en vervolgens te gaan evalueren. In het filmpje hieronder is te zien hoe de Taser X2 bij gebruik een verdachte gedurende 5 seconde uitschakeld.

Reacties