VVD Arnhem tegen nieuwe coffeeshops in Elden en Schuytgraaf

by AMS97531A123 | 10 februari 2017 10:35

De Arnhemse VVD-fractie maakte vrijdagochtend bekend dat het tegen meer coffeeshops is in onder andere de Arnhemse wijken Elden en Schuytgraaf. (foto: Google Streetview)

VVD tegen meer coffeeshops
De reactie van de VVD komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De liberalen reageren hiermee op een voorstel van de tijdelijke burgemeester van Arnhem om het oude beleid inzake coffeeshops[1] te veranderen. In het oude coffeeshopbeleid mag Arnhem maximaal acht coffeeshops hebben in de stad. De burgemeester wil dit uitbreiden naar elf en de vestiging van een coffeeshop in heel Arnhem mogelijk maken.
[2]

Meer bakkers en slagers
Hier is de VVD het niet mee eens. De partij is voor meer ‘shops in onder andere Elden en Schuytgraaf; Bakkers en slagers, geen coffeeshops‘, aldus de VVD. De VVD is ook een tegenstander van het voorstel om coffeeshops over heel Arnhem [3]te verspreiden.

VVD: Aantal coffeeshops terugbrengen
De fractie, onder leiding van fractievoorzitter Leendert Combee, wil hier ook niet over onderhandelen. ‘We zijn voor het beleid om het aantal coffeeshops verder terug te brengen naar maximaal acht. Niet om de handdoek in de ring te doen bij elf.’
[4]

Endnotes:
  1. coffeeshops: http://haberarnhem.nl/meer-nieuwe-coffeeshops-in-arnhem-na-aanpassing-wetgeving/
  2. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  3. Arnhem : http://haberarnhem.nl/meer-nieuwe-coffeeshops-in-arnhem-na-aanpassing-wetgeving/
  4. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/02/10/vvd-arnhem-tegen-nieuwe-coffeeshops-in-elden-en-schuytgraaf/