‘Paar redenen waarom viering van Valentijnsdag niet Halal is’

‘Paar redenen waarom viering van Valentijnsdag niet Halal is’

Valentijnsdag blijkt toch niet helemaal halal te zijn voor moslims, aldus een bekende Turkse Imam. Niet iedereen lijkt hiervan op de hoogte te zijn.

Valentijnsdag heeft een Katholieke achtergrond
Valentijnsdag is volgens ‘Imam Cubbeli’ te vergelijken met andere Katholieke en Christelijke feestdagen (waar niets mis mee is natuurlijk voor Katholieken) die van oorsprong een Katholieke achtergrond hebben. Paus Valentinus is een Romeins katholiek geestelijke die dit ooit bedacht heeft.
‘Als je als moslim dan ook net als niet-moslims Vaentijnsdag gaat ‘meevieren’ klopt er iets niet helemaal. Je kunt als moslim namelijk geen Christelijke feestdagen vieren of hier nog meer aandacht aan besteden dan Christenen. Net zoals Oud & Nieuw vieren ook niet een feestdag is voor moslims.’, aldus Cubbeli. Hij vervolgde zijn betoog verder met: ‘Het gaat zeker niet de goede kant op als moslims feestdagen of gebruiken van Christenen overnemen. Hecht je waarde aan je vrouw of vriendin? Koop dan een cadeau op 13 of 15 februari maar niet op Valentijnsdag.’

Je mag iedereen natuurlijk een fijne Valentijnsdag wensen! Daar is ook niets mis mee! Omdat Christenen en Katholieken Moslims ook feliciteren met hun eigen feestdag. Rutte en Erdogan doen ook namelijk niets anders…

Valentijnsdag afkomstig van Christelijke priester Sint Valentijn
IsGeschiedenis.nl schreef het volgende: De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld.’


Geverifieerd door MonsterInsights