Burgemeester Kaiser van Arnhem te ziek en keert niet meer terug

Burgemeester Kaiser van Arnhem is te ziek om zijn functie als burgemeester van Arnhem weer op te pakken. Hij heeft de commissaris van de Koning gevraagd om de procedures te starten zodat zijn ontslag vanwege medische gronden uitgevoerd kan worden. Maandagavond werd de gemeenteraad van Arnhem hierover geinformeerd. 

Sinds half mei 2016 afwezig
Kaiser moest half mei (2016) afstand nemen als burgemeester van Arnhem vanwege oplopende klachten. Hij had te veel last van heupklachten als gevolg van zenuwbeknelling. Sindsdien was hij bezig met zijn herstel. In september van vorig jaar bleek dat alles nog erger was omdat zijn zenuw ook beschadigd zou zijn. In een verklaring van de gemeente werd het volgende hierover gedeeld: De daarmee verband houdende klachten zijn van dien aard dat de bedrijfsarts het op grond van zijn medische bevindingen niet raadzaam acht dat de burgemeester terugkeert in zijn functie als burgemeester van Arnhem.




Kaiser: Veel inspiratie voor Arnhem
Burgemeester Kaiser: “Ik heb de afgelopen jaren met veel inspiratie in en voor Arnhem gewerkt. Arnhem is een boeiende en uitdagende stad om voor te werken en in te wonen. De contacten met de Arnhemmers, ook de laatste maanden, zijn altijd erg mooi. Het is steeds mijn streven geweest mijn werkzaamheden te kunnen hervatten en de klus af te maken. Deze uitkomst heb ik dan ook met veel teleurstelling vernomen. De realiteit gebiedt mij echter de feiten onder ogen te zien. Ik zal me altijd met de stad en haar inwoners verbonden voelen.”

Turkenvriend
Kaiser (62) is sinds 2013 burgemeester van Arnhem. Hiervoor was hij onder andere burgemeester van Doetinchem, Roermond en Margraten. In verschillende steden werd hij ook de ‘Turkenvriend’ genoemd vanwege zijn nauwe en goede banden met de Turkse gemeenschap.






Geverifieerd door MonsterInsights