Ruimte rondom Velperpoort station wordt net als uitgaansgebied in Marmaris

Ruimte rondom Velperpoort station wordt net als uitgaansgebied in Marmaris

De gemeente organiseert op 20 februari een openbare bijeenkomst over de nieuwe verbeterplannen voor het station Velperpoort en Omgeving. Iedereen kan hier bij zijn om informatie op te vragen en vragen te stellen aan de medewerkers van de gemeente.

Met de nieuwe plannen moet het station beter toegankelijk zijn en de omgeving moet weer als prettig en veilig ervaren worden door de gebruikers. Het komt nu nog steeds te vaak voor dat het station Velperpoort en omgeving gebruikt wordt als locatie voor drugstoeristen. NS en Prorail gaan ook werkzaamheden aan de spoordijk.
Veilig en Overzichtelijk
In de plannen is er nu aan beide kanten meer ruimte voor het stallen van fietsen. Ook komt er een nieuwe ruimte voor terrassen en kleine evenementen. De verlichting uit de jaren negentig wordt ook aangepakt waardoor er een veilige situatie zal ontstaan. Hierdoor zal de omgeving van station Velperpport er net zo leuk uitgaan zien als het uitgaansgebied in Marmaris.

Herinrichting in twee fasen
Eerst zal de omgeving aan de kant van de Steenstraat en Roosendaalsestraat opgepakt worden in de periode van augustus tot en met december 2017. De kant van de Arnhemse wijk Klarendal wordt in 2018 heringericht.

De inloopavond is is op maandag 20 februari in het Posttheater tussen 18.30 en 20.30 uur.
Reacties