Weer een openbaar waterstoftankstation geopend in Arnhem

Weer een openbaar waterstoftankstation geopend in Arnhem

Arnhem heeft weer een openbaar waterstoftankstation. Dit maakte de gemeente recent bekend. 

Innovatieve tankstation
Het innovatieve tankstation werd 15 februari officieel in gebruik genomen door wethouder Anja Haga. Het tankpunt van HyGear aan de Oude Veerweg op Industriepark Kleefsewaard levert waterstof voor zowel auto’s als bussen.
Schoon rijden en gezonder lucht
Waterstof is een energiedrager die schoon rijden en gezondere lucht mogelijk maakt. Het Arnhemse bedrijf HyGear maakte de installatie. De bouw werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Arnhem en de vroegere stadsregio Arnhem Nijmegen.

Elektrisch rijden
Wethouder Anja Haga: “Arnhem stimuleert elektrisch rijden én waterstofelektrisch rijden. We hadden in 2010 de primeur met het eerste openbare waterstoftankstation in Nederland. Ook de eerste waterstofauto’s die in Nederland op de openbare weg mochten, werden in Arnhem opgeleverd. We zetten die voortrekkersrol op het gebied van waterstof door. Dit station is een aanvulling op het waterstofnetwerk in Nederland. Hiermee geven we energie-innovatie een extra stimulans en stimuleren we de overschakeling naar schoon rijden en gezondere lucht.”
Reacties