Kamerlid Kerstens (PvdA) wil dat ´AP´ cameratoezicht personeelsruimten Primark gaat onderzoeken

by AMS97531A123 | 22 februari 2017 10:24

Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) vraagt de Autoriteit Persoonsgegevens om onderzoek te doen naar de Primark na aanwijzingen van ongeoorloofd cameratoezicht dat onder andere bij functioneringsgesprekken wordt gebruikt.
Arbeidsomstandigheden abominabel
Kerstens: “De arbeidsomstandigheden bij Primark blijken in veel opzichten abominabel. Maar illegaal cameratoezicht in personeelsruimten is voor mij aanleiding om de Autoriteit Persoonsgegevens te vragen om onderzoek te doen. Want deze praktijken gaan echt tegen alle regels in en zijn gewoonweg onacceptabel.” Kerstens roept (ex-)medewerkers op om de Autoriteit Persoonsgegevens van verdere informatie te voorzien over deze misstand.

[1]


Hoge werkdruk en intimidatie
Werknemers beklaagden zich de laatste tijd over een te hoge werkdruk, intimidatie, het niet instellen van een ondernemingsraad, het negeren van gezondheidsklachten en nu dus ook over cameratoezicht in de personeelsruimten. Uit een enquête van FNV vandaag blijkt dat deze omstandigheden van de bij vestigingen door heel Nederland aan de orde zijn. Zo worden in alle vestigingen camera’s als controlemiddel ingezet.

Naast Kamervragen waarin ook de Arbeidsinspectie werd opgeroepen om in actie te komen, is Kerstens afgelopen week ook meteen een aantal acties gestart voor medewerkers van Primark in Arnhem en Nijmegen. “Juist zo kunnen we samen een vuist te maken tegen dit soort praktijken,” aldus het Kamerlid.

[2]


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/02/22/kamerlid-kerstens-pvda-wil-dat-ap-cameratoezicht-personeelsruimten-primark-gaat-onderzoeken/