VIDEO Het mooie weer komt eraan, wat niet handig is op een motor

VIDEO Het mooie weer komt eraan, wat niet handig is op een motor

Het mooie weer komt eraan en de motorrijders onder ons beginnen steeds actiever te worden.

Kriebels
We beginnen nu het koude weer steeds meer achter ons te laten. De motorrijders zijn steeds vaker hun motoren aan het poetsen en klaarmaken om hun eerste rit te maken van het seizoen. Snel een ommetje maken of een een stukje rijden kan voor deze grop mensen totaal anders eindigen dan verwacht.

Veiligheid voor alles
De motorrijders hebben meerdere categorieën. Deze zijn op te splitsen in verschillende type motoren, motorclubs maar ook aan rijgedrag in het verkeer. In het filmpje zie je dat het niet altijd even goed afloopt. Voor de lol een wheelie(op het achterwiel) gaan rijden en dat in een shirt en normale spijkerbroek is niet de beste combinatie, zo is op de beelden ook wel te zien.

Bewustwording onder rijders
Veel rijders gaan de weg op met de gedachten als “mij overkomt het toch niet”, “ik ben een goede rijder, ik crash niet”. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Wees bewust wat je kan overkomen en maak mensen bewust worden van de gevolgen die je kan oplopen als rijder. In het filmpje zie je hoe het mis kan gaan maar relatief goed afloopt. Helaas zijn er tig voorbeelden waar het einde minder goed is, wees en maak men bewust.









Tags assigned to this article:
bikerscrashmotorpakmotorrijdersmotorweerzomer

Related Articles

iPhone 6 repareren bij de ‘Afghaan’, daarna mag je m weggooien

Hoe vaak komt het voor dat je met schade van je mobiele telefoon even snel langs gaat bij de ‘Afgaan’

Arnhems Platform Chronisch zieken organiseert training over VN verdrag

Sinds 14 juli 2016 geldt in Nederland het VN verdrag voor mensen met een beperking*. Met dit verdrag is inclusie

Stichting Sunflower Ranch kan blijven bestaan

De Arnhemse stichting Sunflower ranch kan blijven bestaan dankzij vele sponsoren maar vooral door heel veel vrijwillige hulp. (Foto: Andrea Sonderen) De

Geverifieerd door MonsterInsights