Verenigd Arnhem: “Geef originele John Frostbrug een tweede kans”

by AMS97531A123 | 1 maart 2017 00:05

De lokale politieke partij Verenigd Arnhem wilt graag onderdelen van de originele John Frostbrug een tweede kans geven. Op dit moment liggen nog oude onderdelen van de brug tussen het afval en onder graffiti bespoten.

Twee keer vernietigd
De John Frostbrug is twee keer vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Namelijk in 1940 door de Nederlanders om de Duitsers tegen te houden en in 1944 door de Duitsers om de geallieerde tegen te houden. Een deel van de stenen van de eerste twee bruggen wordt op dit moment gebruikt voor de versteviging van de oevers van de Rijn. Een andere deel van de stenen ligt op dit moment aan de zuidelijke deel van de brug bij een pilaar. Deze plek wordt op dit moment gebruikt voor hangjongeren en raakt hierdoor bevuilt en met graffiti bespoten.

[1]


Belangrijk voor Arnhemse geschiedenis
Herinneren De Tweede Wereldoorlog maakt een belangrijke onderdeel uit van de Arnhemse geschiedenis. Volgens de fractie van Verenigd Arnhem is de Tweede Wereldoorlog nog steeds dagelijks te voelen in de stad. Daarom vindt de fractie het zonde dat de oude onderdelen van de John Frostbrug zo in het afval liggen. “Wij denken dat deze stenen een betere kans verdienen.

Herinnering aan de beide slagen
Zo kunnen de stenen worden gebruikt in de herinnering aan de beide slagen om Arnhem. Hierbij kun je denken aan informatie stenen door het centrum heen bij locaties die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben of plaats de stenen bij het nieuwe informatiecentrum. Hierdoor worden de slagen om Arnhem tastbaar in de stad.” aldus fractievoorzitter Kursat Bal.

[2]


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/03/01/verenigd-arnhem-geef-originele-john-frostbrug-een-tweede-kans/