Druk van PvdA en FNV heeft resultaat voor werkomstandigheden personeel

by AMS97531A123 | 4 maart 2017 08:40

In gesprekken met Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) en vakbond FNV gisteren heeft modeketen Primark aangegeven “geschrokken” te zijn van de klachten van het personeel over de arbeidsomstandigheden en “beterschap” beloofd. Het gesprek kwam tot stand nadat de PvdA acties voerde voor het personeel van Primark-vestigingen na klachten over misstanden voor werknemers. De barre omstandigheden voor het personeel kwamen aan het licht na een enquête van de FNV.

Concrete verbeteringen voor personeel
De Primark-directie heeft een aantal concrete verbeteringen aangekondigd. Zo wordt een regulier overleg met de vakbond opgestart en wordt begonnen met het opzetten van een ondernemingsraad. Alle binnengekomen klachten worden besproken en aangepakt. Er komen extra trainingen voor leidinggevenden  en het eigenhandig vastgesteld ‘handboek’ met vaak eenzijdige regels wordt herzien, zo zegt Primark toe.

[1]


Kamervragen door PvdA
Binnenkort spreekt naar aanleiding van Kamervragen door de PvdA-fractie ook de Arbeidsinspectie van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid met Primark. Kamerlid Kerstens is tevreden over de uitkomst en ziet er op toe dat de verbeteringen daadwerkelijk worden doorgevoerd: “Mooi dat onze druk resultaat heeft, maar ik blijf er – schouder aan schouder met de vakbond –  bovenop zitten. Bij het eerste signaal hang ik weer aan de bel.”

Kerstens heeft de signalen die via de vakbond aan het licht kwamen verder aangegrepen om ook naar de omstandigheden bij andere winkels te laten kijken. Een motie van zijn hand werd door een meerderheid van de Kamer aangenomen en draagt het Kabinet op met de winkelbranche in overleg te treden over de werkomstandigheden in de hele sector.

[2]


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. [Image]: http://www.bmsigortam.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/03/04/druk-van-pvda-en-fnv-heeft-resultaat-voor-werkomstandigheden-personeel/