VVD grootste, historisch succes DENK (3 zetels) en Sylvana Simons mag vissen

VVD grootste, historisch succes DENK (3 zetels) en Sylvana Simons mag vissen

De partij van de twee ex-PvdA’ers Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk heeft een historisch succes geboekt door nu al op drie zetels te staan na de exit polls. Minister-President Rutte mag in het torentje blijven omdat zijn partij met 31 zetels de grootste is. Sylvana Simons mag gaan vissen met 0 zetels.

DENK op drie zetels
Samen met Farid Azarkan staat de nieuwe partij op drie zetels, wat historisch is voor een nieuwe partij dat voor het eerst mee doet aan de verkiezingen. Ex-DENK kandidaat Sylvana Simons (Artikel 1) mag gaan vissen, omdat de kiezer haar ook links heeft laten liggen bizarre afscheid bij DENK.

De PvdA is ook afgeslacht door de kiezer in Nederland. De sociaal democraten leveren 29 zetels in en dalen tot 9 zetels. Het CDA, D66 en de PVV staan allemaal op dit moment op 19 zetels. De groei van Groenlinks is ook enorm met haar Marokkaanse leider Jesse Klaver.




DENK werd aan alle kanten aangevallen. Als het om de heren Kuzu, Ozturk of Azarkan ging werd alles steeds groter gemaakt dan dat het was. De partij werd niet door iedereen serieus genomen. Sommige journalisten kregen zelfs een verbod voor interviews met de kandidaten na hun verbazingwekkende vragen over Turkije of DENK.

Farid Azarkan zei na bekendmaking van de exit polls dat ze trots waren op de eerste uitslagen die bekend werden gemaakt. De kiezer heeft laten zien dat het vertrouwen heeft in de DENK. De vrijwilligers en alle anderen werden door anchorman bedankt voor hun inzet en steun.




Reacties



Related Articles

Aanvallen op moslims in Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk hebben in zeven uur tijd drie aanvallen plaatsgevonden waarbij moslims bewust als doelwit zijn gekozen. Reacties

Wifi-fatwa in Dubai: geen internet stelen van de buren!

In Dubai hebben de religieuze autoriteiten een fatwa uitgesproken over het stelen van wifi van bijvoorbeeld je buren. Reacties

MoslimStemwijzer helpt beter bij het stemmen op een partij

Moslimstemwijzer is onlangs online te gaan om moslims in Nederland te helpen bij het maken van een keuze tijdens het