Opening Airborne at the Bridge

Opening Airborne at the Bridge

Op donderdag 30 maart wordt de nieuwe locatie Airborne at the Bridge aan de Rijnkade 150 in Arnhem officieel geopend. Airborne at the Bridge vertelt over de hevige gevechten die in september 1944 bij de Rijnbrug in Arnhem plaatsvonden.

Speciaal bezoek
De Britse veteranen David Whitman, Jeff Roberts en Arthur Letchford zijn op 30 maart speciaal in Arnhem om de opening bij te wonen. Letchford vocht tijdens de Slag om Arnhem bij de brug. Brigadegeneraal Kees Matthijssen, commandant 11 Luchtmobiele Brigade, opent de nieuwe locatie. Vanaf 31 maart is Airborne at the Bridge gratis toegankelijk voor publiek.

Airborne at the Bridge
Gerrie Elfrink, wethouder van Cultuur en Erfgoed in gemeente Arnhem: ‘Met de komst van Airborne at the Bridge krijgt Arnhem een plek waar bezoekers op aansprekende wijze alles te weten komen over de dramatische gebeurtenissen bij de brug in september 1944. Deze plek staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet. Airborne at the Bridge doet recht aan de nog steeds groeiende belangstelling voor de Slag om Arnhem. De stad kan haar bezoekers hier op een waardige manier ontvangen.’

Lees verder via Arnhem.nl
ReactiesRelated Articles

Toeristen verleid met afbeeldingen van binnenstad en Veluwe

Langs de Kemperbergerweg in Arnhem worden deze week zes houten frames geplaatst waarin uitnodigende beelden worden getoond van zowel het

VIDEO Turkse man wordt betrapt terwijl hij vreemdgaat

Een Turkse man gaat vreemd en wordt betrapt door zijn vrouw. Reacties

Bakkerij Divan opent tweede vestiging in Arnhem

De bekende Arnhemse bakkerij Divan gaat volgens, bronnen dichtbij de eigenaar, een tweede vestiging openen in Arnhem. Reacties