Klarendal wordt steeds minder een ‘Turkenwijk’

by AMS97531A123 | 31 maart 2017 19:49

De Arnhemse wijk Klarendal is niet meer de arbeiderswijk van de jaren zeventig en tachtig. De naam ‘Turkenwijk’ lijkt ook achterhaald. Achter de schermen wordt er namelijk veel gedaan om de wijk ten koste van alles als ‘modewijk’ neer te zetten. ‘Zo worden ook woningen die te koop staan alleen aangeboden aan blanke Nederlanders’, aldus een inwoner uit de wijk die niet bij naam genoemd wil worden. 

Eerste generatie gastarbeiders
Veel eerste generatie gastarbeiders zijn overleden of hebben de wijk verlaten voor andere grotere huizen in Presikhaaf of in Arnhem-Zuid. Ook tweede en derde generaties van gastarbeiders kiezen steeds minder vaak voor Klarendal, omdat de wijk niet meer de wijk is waar ze zijn opgegroeid. De wijk krijgt een ander beeld en uitstraling dankzij nieuwe bewoners die alleen bezig zijn met kunst of mode. Of dit Klarendal ten goede zal komen moet de tijd ons laten zien.

[1]


Tweeverdieners Turks en Marokkaans
Tweeverdieners met Turkse of Marokkaanse roots kiezen ook steeds vaker voor grote en nieuwe woningen[2] in Presikhaaf. Presikhaaf blijft hierdoor een interessante wijk voor Arnhemmers met verschillende achtergronden, omdat er nog steeds nieuwe woningen woningen bij komen.

Behalve grote woningen is Presikhaaf ook geschikt als woonwijk omdat het dichtbij het centrum van Arnhem is. Ook voorzieningen zoals; scholen, moskeeen, winkels en multiculturele verenigingen zijn gevestigd in deze Arnhemse wijk.

[3]


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. woningen: https://haberarnhem.nl/?p=10289
  3. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/03/31/klarendal-wordt-steeds-minder-een-turkenwijk/