‘Verdachte’ mishandeling Arnhemse homostel werd zelf eerst geslagen

by AMS97531A123 | 4 april 2017 08:11

Een van de jongens die zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een homostel in Arnhem, gaat zelf aangifte doen tegen het agressieve homopaar. Advocaat Gerald Roethof maakte dit zelf bekend tijdens een bijdrage bij Pauw op maandagavond. 

[1]


Homostel zelf heel agressief
Advocaat Roethof kwam met meer informatie over de kwestie, ondanks dat Barbara Barend en haar homolobby er alles hadden gedaan om deze kwestie landelijk aandacht te geven. Volgens de advocaat van een van de jongens waren de homo’s zelf agressief. De klap was een reactie op agressie van de twee mannen, die volgens de jongen ook de eerste klap uitdeelden.

Geaardheid was geen issue
Het incident zou ook niets te maken met de geaardheid van de geaardheid van de twee slachtoffers. Een betonschaar dat gebruikt zou zijn komt ook uit de fabeltjeskrant. ‘Homolobby’ Nederland maakte het nieuws groter dan het was, en bracht een zielig verhaal naar buiten omdat weer homo’s in elkaar geslagen zouden zijn door Marokkanen (opvallend is wel dat meer Nederlanders agressie en geweld gebruiken tegen homo’s dan Marokkanen).

[2]


Verdachte jongen wil camerabeelden zien
“We zien wel vaker dat er in Nederland iets gebeurt en dat één partij als slachtoffer gezien wordt; de ander is dan automatisch de dader.” Volgens advocaat Roethof ligt het vaak genuanceerder en is dat bij deze zaak ook zo. Hij roept op het politieonderzoek naar de mishandeling af te wachten.

Zijn cliënt zou de politie om camerabeelden hebben gevraagd. Of die er ook zijn, is onduidelijk.

Het onderzoek van het homostel over de achtergrond van de jongens klopte ook niet. Kennelijk waren de twee homo’s zo dronken dat ze niet eens goed hebben gezien of alle jongens een Marokkaanse achtergrond hadden. Volgens de advocaat bestond de groep uit vier jongens van rond de zestien met verschillende achtergronden.

Ook de cliënt van Gerald Roethof gaat aangifte doen tegen het homostel. “Hij is aangevallen,” zegt de advocaat bij #Pauw[3] pic.twitter.com/JAKAiBw3aF[4]

— Pauw (@pauwnl) 3 april 2017[5]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl
  2. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  3. #Pauw: https://twitter.com/hashtag/Pauw?src=hash
  4. pic.twitter.com/JAKAiBw3aF: https://t.co/JAKAiBw3aF
  5. 3 april 2017: https://twitter.com/pauwnl/status/849006457722884097

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/04/04/verdachte-mishandeling-arnhemse-homostel-werd-zelf-eerst-geslagen/