Ondanks anti-campagne NOS zegt 76,7% Nederlandse Turken ‘JA’

Ondanks anti-campagne NOS zegt 76,7% Nederlandse Turken ‘JA’

De NOS heeft er alles aan gedaan om de campagne en het stemgedrag over het referendum te beinvloeden. Ondanks dat men dit natuurlijk nooit zal bevestigen. Met allerlei onzinverhalen probeerde Lucas Waagmeester een ander beeld te schetsen van de beeldvorming in Turkije. Ook in Nederland werd er van alles gedaan om de NEE-campagne te steunen. 

Haatcampagne heeft niet veel geholpen
Uiteindelijk heeft het allemaal niet veel geholpen… Van de stemgerechtigde Turken in Nederland stemde maar liefst 76,7% voor de grondwetswijziging. Bijna de helft van de 250.000 Turken in Nederland mochten stemmen in Deventer, Rotterdam of Amsterdam.




Ondanks rol Nederlandse regering
Ook de rol van de Nederlandse regering was er een om niet te vergeten. Ondanks alle inspanningen om Turkse ministers tijdens de JA-campagne tegen te houden werd er geen succes geboekt door het NEE-kamp. Veel Turken ging juist wel naar een van de stemlocaties om een signaal te geven aan de Nederlandse overheid. Aboutaleb en Rutte zijn dan ook duidelijk de verliezers van deze ‘verkiezingen’.

Spannend in Turkije
In Turkije is het nog wel spannend. Na 70% van de getelde stemmen is de stand rond 17:45 Nederlandse tijd alsvolgt: 55% voor en en 45% tegen de grondwetswijziging.






Related Articles

Afgelopen 3 jaar zijn 497 agenten ontslagen voor kinderporno en prostitutie

Axed.nl komt met een interessante artikel over Nederlandse agenten die zijn ontslagen vanwege vrij bizarre handeligen. Zonder al te veel

Oudste Koran ooit gevonden digitaal te bekijken

De Britse Nationale Bibliotheek zegt één van de oudste en zo niet dé oudste Koran ooit te hebben gevonden, daterend

BEELDEN Kuzu maakt Azmani (VVD) helemaal in met onzin over Nederlandse waarden

Tunahan Kuzu wordt met de week beter tijdens debatten in de Tweede Kamer. Hij reageert met feiten en humor om

Geverifieerd door MonsterInsights