Turkse Arnhemmers ook trots op Vitesse na bekerwinst

Turkse Arnhemmers ook trots op Vitesse na bekerwinst

Vitesse won afgelopen zondag voor het eerst in de historie een prijs. Ten koste van AZ sleepte het de KNVB Beker in de wacht. Iets wat de Arnhemmers al 125 jaar niet hadden gedaan. De bekerwinst werd ook maandag op grootse wijze gevierd met een huldiging op de markt en een bus tour door de stad. (foto:screenshot OmroepGelderland)

Vitesse bracht de stad weer bij elkaar
Vitesse bracht de stad weer bij elkaar. Even was er geen sprake van achtergrond, geloof of culturele verschillen zoals bepaalde politieke partijen dat steeds naar buiten brengen. Vitesse zorgde ervoor dat alle Arnhemmers trots waren op hun stad en voetbalclub. Niemand had het nog over Galatasaray, Fenerbahce of Trabzonspor. Tijdens de huldiging waren er dan ook veel Arnhemmers die dit van dichtbij wilden meemaken. De trots van Arnhem bracht Arnhemmers bij elkaar om samen te genieten van ‘het moment’.




Turkse Arnhemmers met een geel zwarte hart
Veel Turkse Arnhemmers volgden de bekerwedstrijd vanuit Oldebeth Exclusive in Wehl waar op dat moment een bruiloft  gaande was van Hasan ‘Boss’ Ozkara. Hasan ‘Boss’ is bekend vanwege zijn record met het maken van 1000 lahmacuns.  De bruiloft van Ozkara was bomvol met gasten die ook veel hebben met Vitesse, maar helaas niet ‘live’ konden kijken.

Voetbal brengt mensen bij elkaar
De bekerwinst van Vitesse bewees nog maar eens dat voetbal mensen dichtbij elkaar brengt. Het gemeentebestuur zou meer met Vitesse moeten doen om de stad bij elkaar te brengen in plaats van het delen van subsidie aan festivals waar maar een doelgroep op afkomt. Vitesse is Arnhem en Arnhem is van ons allemaal….






Related Articles

Familiedrama Arnhem: december zal nooit meer een feestmaand zijn voor Emre (15)

De 15-jarige Emre heeft zaterdagochtend een familiedrama meegemaakt die niet te bevatten is. Zijn vader werd gearresteerd vanwege het om

Meer dan € 100 miljoen gezamenlijke investeringen in de regio Arnhem-Nijmegen

De provincie Gelderland en de gemeenten Nijmegen en Arnhem hebben afgesproken om € 37 miljoen extra te investeren in de

Schokkende beelden van Robocop-agent die demonstrant zware stoten uitdeelt

Afgelopen zondag was er een demonstratie van Nederland in Verzet in Arnhem waar vele mensen uit de regio op af

Geverifieerd door MonsterInsights