Lekker he? Sportlife bevat ook varkensgelatine

Lekker he? Sportlife bevat ook varkensgelatine

Sportlife bevat tegenwoordig ook sporen van varkensgelatine, dit is bevestigd door Leaf Holland BV (producent). Misschien was dit al bekend bij een aantal lezers van ons. Gezien de impact van Sportlife op ons leven, leek het ons raadzaam om dit nogmaals kenbaar te maken. (foto: screenshot youtube)

Geen varkensvlees, wel sportlife?
Voor de ‘average’ consument maakt dat natuurlijk niets uit, maar voor consumenten die geen varkensvlees mogen eten komt dit als een dreun. Er zijn namelijk in Nederland ook mensen, die om wat voor reden dan ook geen varken of varkensgelatine mogen eten. Hoe spijtig Wilders dit ook zal vinden.
Varkensgelatine in kauwgom
Jarenlang kauwden bijvoorbeeld ook moslims  gewoon op een Sportlife, zonder te weten dat alle varianten van Sportlife varkensgelatine bevatten. En als iets niet halal is dan is dat Varkensvlees, of alles wat daarmee te maken heeft.

n een verklaring heeft Leaf Holland BV het volgende meegedeeld: ‘ Sportlife kauwgom (alle varianten) bevat in principe geen  gelatine, echter in de drageerlaag van de gums wordt wel gelatine (van varkens) als technische hulpstof gebruikt (0,2%). Omdat het een technische hulpstof is, hoeft dit niet op de ingredientendeclaratie vermeld te worden’.

Bovenstaande is bevestigd in een reactie aan een consument met vermelding van referentienummer 80939.

Bron: HaberGelderland.com (zie link)
ReactiesRelated Articles

Beelden van gevangene die via het toilet wil ontsnappen

Volgens sommige bronnen zou het om een ontsnapping gaan uit een gevangenis in Brazilie. Op foto’s is te zien hoe

Turkije-hater Ebru Umar doodstil na celstraf Turk voor beledigen koning Willem-Alexander

Columniste Ebru Umar was verdomd stil toen bekend werd dat een Nederlandse Turk celstraf kreeg voor het beledigen van de

Turkije toont ballen, Duitsland erkent vermeende Armeense genocide toch niet

De Turkse regering maakte in juni aan Duitsland duidelijk dat de Turken allerlei maatregelen zouden gaan nemen richting Duitsland na