Islamitisch basisschool groeit enorm dankzij nieuwe Turkse directeur

by AMS97531A123 | 8 mei 2017 16:03

Basisschool Ibni-Sina in Klarendal heeft al sinds een jaar een nieuwe directeur. Yücel Aydemir heeft 26 jaar een UWV achtergrond waarvan 20 jaar managementfuncties. Hij zit ook in het bestuur van Diyanet landelijk als penningmeester en is voorzitter van de grootste Diyanet-moskee (Ulu Moskee) in Nederland. (foto: screenshot youtube)

Integreren in de Nederlandse samenleving
Yücel Aydemir vindt kwaliteit belangrijk en werkt daar ook aan met zijn team. ‘De leerlingen van Ibni-Sina kunnen met hun eigen identiteit integreren in de Nederlandse samenleving. De leerlingaantallen stijgen fors en voor sommige groepen is er zelfs wachtlijst’, aldus Aydemir. Door de groei heeft de school nu al moeite om leerlingen op te nemen in huidige locatie. Er zijn dan ook serieuze plannen om te verhuizen naar Presikhaaf.

[1]


Een van de beste basisschool van Nederland
Aydemir komt ook met cijfers om aan te tonen dat Ibni-Sina tot een van de beste basisscholen van Nederland hoort. ‘Dit jaar heeft de groep 8 leerlingen boven het landelijk gemiddelde gescoord. Ibni-Sina behoort tot de top 7 van de basisscholen in Arnhem.‘ En deze cijfers komen niet uit de lucht vallen, maar worden gepubliceerd op basis van onderzoeken van de onderwijsinspectie. NTR-lessen en didactiek zijn ook belangrijke punten waar ze op letten bij Ibni-Sina in de Arnhemse wijk Klarendal.

Voertaal is gewoon Nederlands
De leraren en vrijwilligers bij Ibni-Sina doen er alles aan om de leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Zo is de voertaal gewoon Nederlands op school en zijn alle lessen ook gewoon in het Nederlands. Omdat het een Islamitisch basisschool is zijn er ook godsdienst- en Koranlessen. Natuurlijk besteden ze hier op school ook aandacht aan andere godsdiensten.

[2]


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/05/08/islamitisch-basisschool-groeit-enorm-dankzij-nieuwe-turkse-directeur/