Arnhem krijgt op drie nieuwe locaties grote zonnevelden

Arnhem krijgt op drie nieuwe locaties grote zonnevelden

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke reacties om zonnevelden te onderzoeken. De Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en Rolbaan in Schaarsbergen zijn geschikt bevonden voor realisatie. (foto: screenshot youtube)

Ambities om duurzame energie op te wekken
Met deze locaties wil het college van burgemeester en wethouders om de ambities voor het opwekken van duurzame energie te realiseren. De wethouder was in ieder geval positief toen alles bekend werd gemaakt. In een persbericht van de gemeente vertelt wethouder Haga het volgende: “Ik ben erg blij mee dat we nu weer drie geschikte locaties hebben gevonden. Zo kunnen we meters maken met het realiseren van onze doelstellingen.”




1,5% energie per jaar 
Arnhem wil jaarlijks 1,5% energie besparen en meer energie duurzaam opwekken. De stedelijke ambitie is om in 2020 14 % van de energie duurzaam op te wekken, bijvoorbeeld met windturbines en zonnepanelen. Om dit te bereiken is het nodig dat in Arnhem 125.000 zonnepanelen op daken worden gelegd (het zijn er nu ca 30.000) en 40.000 grondgebonden zonnepanelen worden geplaatst.

In december 2016 is besloten voor de grondgebonden zonnepanelen te starten met Koningspleij Noord, Akzohaven en IJsseloord 2. Er werd op dat moment nog onderzoek gedaan naar meer locaties. Deze zogenaamde tweede tranche van locaties is nu afgerond. Uit dit onderzoek kwamen de Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en Rolbaan in Schaarsbergen als geschikte locaties naar voren. Het onderzoek naar geschikte locaties voor zonnevelden gaat verder. Over ongeveer 6 maanden wordt een derde tranche verwacht. En ook daarna zal de zoektocht verder gaan.






Related Articles

Februari: 32 aangiftes van diefstal in Arnhem-Noord

De politie maakte gisteren bekend dat in de maand februari er 32 aangiftes zijn gedaan van diefstal uit woningen. In

Auto ramt naast ingang supermarkt SPAR bij Arnhem Centraal

Een vooralsnog onbekende automobilist ramde zondagmorgen de entree van een gebouw naast de Spar-supermarkt op het Willemsplein in Arnhem. De

Geruchten over verkoop nieuwsblog HaberArnhem.nl zijn onjuist

De redactie van nieuwsblog heeft verschillende signalen ontvangen over een eventuele verkoop van de website aan een investeerder. Om een

Geverifieerd door MonsterInsights