Arnhem krijgt op drie nieuwe locaties grote zonnevelden

Arnhem krijgt op drie nieuwe locaties grote zonnevelden

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke reacties om zonnevelden te onderzoeken. De Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en Rolbaan in Schaarsbergen zijn geschikt bevonden voor realisatie. (foto: screenshot youtube)

Ambities om duurzame energie op te wekken
Met deze locaties wil het college van burgemeester en wethouders om de ambities voor het opwekken van duurzame energie te realiseren. De wethouder was in ieder geval positief toen alles bekend werd gemaakt. In een persbericht van de gemeente vertelt wethouder Haga het volgende: “Ik ben erg blij mee dat we nu weer drie geschikte locaties hebben gevonden. Zo kunnen we meters maken met het realiseren van onze doelstellingen.”
1,5% energie per jaar 
Arnhem wil jaarlijks 1,5% energie besparen en meer energie duurzaam opwekken. De stedelijke ambitie is om in 2020 14 % van de energie duurzaam op te wekken, bijvoorbeeld met windturbines en zonnepanelen. Om dit te bereiken is het nodig dat in Arnhem 125.000 zonnepanelen op daken worden gelegd (het zijn er nu ca 30.000) en 40.000 grondgebonden zonnepanelen worden geplaatst.

In december 2016 is besloten voor de grondgebonden zonnepanelen te starten met Koningspleij Noord, Akzohaven en IJsseloord 2. Er werd op dat moment nog onderzoek gedaan naar meer locaties. Deze zogenaamde tweede tranche van locaties is nu afgerond. Uit dit onderzoek kwamen de Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en Rolbaan in Schaarsbergen als geschikte locaties naar voren. Het onderzoek naar geschikte locaties voor zonnevelden gaat verder. Over ongeveer 6 maanden wordt een derde tranche verwacht. En ook daarna zal de zoektocht verder gaan.
ReactiesRelated Articles

60.000 mensen stonden wielrenners in Arnhem op te wachten

De Ronde van Italie, blijkt succesvol geweest te zijn voor Arnhem en heel Gelderland. Bij de finish in Arnhem stonden

Herken jij deze ‘amateur’ overvallers, bel dan de politie?

Nog steeds zijn de amateurovervallers van de overvallen bij twee Arnhemse cafetaria’s niet opgepakt door de politie. Hoewel niet bekend

“Gemeenten mogen Turkse Nederlanders niet discrimineren”

Onlangs werden de gemeenten Almelo en Eindhoven door de Centrale Raad van Beroep op de vingers getikt. Beide gemeenten gingen