Eindelijk een serieuze concurrent voor de Gelderlander in Arnhem

by AMS97531A123 | 29 mei 2017 20:01

Lokale omroep RTV Arnhem en nieuwssite Ik hou van Arnhem slaan de handen ineen. Beide media vinden dat ze elkaar kunnen versterken. Dit werd bekend gemaakt in een persbericht. De Gelderlander krijgt er hierdoor een serieuze concurrent bij in Arnhem. Na de zomer is er meer bekend. (foto: Pixabay)

Online wereld Ik Hou van Arnhem
Zo is RTV Arnhem gespecialiseerd in tv en radio en kent Ik hou van Arnhem de weg in de online wereld. Beide besturen hebben uitgesproken goede kansen in een samenwerking te zien en gaan deze zomerperiode in gesprek met de stad. RTV Arnhem krijgt jaarlijks iets meer dan 100.000 euro aan subsidie, en is desondanks niet interessant voor het grote publiek. De filmpjes[1] die online worden gezet worden amper bekeken. Met de ervaring van Ik Hou van Arnhem gaat dit mogelijk veranderen.

[2]

Kansen voor beide partijen
Ik hou van Arnhem ziet bij RTV Arnhem juist kansen. “De toekomst vraagt meer naar video en geluid. Dat biedt RTV Arnhem en dat is precies wat wij nodig hebben”, weet hoofdredacteur Ben Schattenberg. “Verder bestaat Ik hou van Arnhem nu nog maar uit twee man. RTV Arnhem heeft de slagkracht in huis die we zoeken.”

Tot aan de zomerperiode zal Ben Schattenberg waarnemend hoofdredacteur worden bij RTV Arnhem. Deze wordt op dit moment gemist binnen het team van RTV Arnhem. Ben krijgt de taak om inhoudelijk RTV Arnhem naar een hoger niveau te tillen en de redactie uit te breiden en te specialiseren. Verenigd Arnhem-fractievolger Maarten Venhovens is voorgedragen als waarnemend directeur. Hij krijgt de taak om de lokale omroep tot een geoliede machine te maken, die gebruik maakt van nieuwe technieken. Daarnaast krijgt hij de taak om de organisatie financieel gezond te krijgen met inkomsten van derden.
[3]

Endnotes:
  1. De filmpjes: https://www.youtube.com/results?search_query=rtv+arnhem+journalisten
  2. [Image]: http://www.chicosplace.nl
  3. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/05/29/eindelijk-een-serieuze-concurrent-voor-de-gelderlander-in-arnhem/