Arnhem krijgt een nieuwe moskee op een bijzondere locatie

Arnhem krijgt een nieuwe moskee op een bijzondere locatie

Woensdag 31 mei maakte het Openlucht Museum in Arnhem bekend dat het over vijf tot zes jaar een stadswijk uit de jaren zestig gaat herbouwen, met een portiekflat en doorzonwoningen. Het Openlucht Museum in Arnhem krijgt dus mogelijk een moskee.

Bezoekers van de toemomst
Aan de Gelderlander legde museumdirecteur Willem Blijeveld uit: ”Met de komst van de gastarbeiders zijn in die wijken ook moskeeën gekomen. Misschien ook een synagoge. Een protestantse kerk hebben we al. Een katholieke? Die zijn vaak zo groot. En we kunnen niet elke christelijke stroming een plek geven.’’ Zo kunnen bezoekers van de toekomst in het museum de omgeving van hun jeugd zien.

Niet iedereen zit te wachten op een moskee
Niet iedereen zit hier op te wachten omdat het om een moskee gaat. Ondanks dat er al 50 jaar moslims zijn in Nederland. De anti-Islam partij PVV reageerde meteen heel fel. PVV-Statenlid Eric Venema vond de plannen onbegrijpelijk: ”Zijn ze soms gek geworden”. Veel moslims in Arnhem reageerden positief op het voorstel van de directeur van het Openlucht Museum. We zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving was een van de opvallendste reacties via social media.

Het Openlucht Museum in Arnhem laat zien hoe de periode in Nederland was na de oorlog. Vandaar dat er nu in de Amsterdamse straat al een Turkenpension is en een Molukse barak.
Related Articles

Nieuwe ‘AppGun’ gaat appende autobestuurder herkennen

Sindskort is de politie in staat om op afstand te zien of mensen appen achter het stuur. Met een speciale

Vriendelijkste tankstation medewerker van Gelderland voorlopig uit de roulatie

De bekendste tankstation medewerker van Esso in Arnhem en omgeving is voorlopig niet meer actief op zijn vaste locatie aan

Geen Döner-kraampje in het Broek tijdens Hemelvaartsdag

De vaste klanten van Barlas Döner in het Broek moeten tijdens Hemelvaartsdag uitwijken naar de Hommelstraat waar de jaarmarkt  georganiseerd wordt.

Geverifieerd door MonsterInsights