Vrachtwagen dieven zijn op heterdaad betrapt door oplettende bewakingsmedewerker

Vrachtwagen dieven zijn op heterdaad betrapt door oplettende bewakingsmedewerker

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25- jarige man uit Zutphen en een 23-jarige man uit Zwolle op heterdaad kunnen aangehouden. Beide mannen worden verdacht van diefstal en/of heling van een vrachtwagen.

Melding
Via de meldkamer was doorgegeven dat een medewerker van een beveiligingsbedrijf op de Riezebosweg in Vaassen bij een vrachtwagen stond. Onderzoek ter plaatse wees uit dat deze door diefstal daar terecht was gekomen, omdat er beschadigingen waren waar te nemen bij het contactslot.
Kentekens genoteerd
De bewakingsmedewerker had die nacht de vrachtwagen en een personenauto zien rijden op het industrieterrein in Vaassen. Toen de mannen zagen dat ze waren gezien, liet een van hen de vrachtwagen achter en stapte in de personenauto. De oplettende beveiligingsmedewerker schreef beide kentekens op en informeerde de politie. De medewerker maakte zijn ronde af en reed daarna terug naar de vrachtwagen aan de Mercuriusweg in Brummen.

Aangehouden
Het kenteken was inmiddels bij alle eenheden bekend. Op de Thorbeckesingel in Zutphen werd de auto met de twee verdachten gezien en aan de kant gezet. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.ReactiesRelated Articles

Uitbuiting 17-jarig meisje door vijf Arnhemmers

Vijf verdachten, onder wie een vrouw, zijn afgelopen woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Reacties

Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

De bekende Arnhemse oud-leraar Mehmet Caglayan is afgelopen vrijdag overleden. Verschillende bronnen uit Arnhem maakten hier melding van. Mehmet Caglayan

Gaat Vitesse Europa in zonder een nieuwe shirtsponsor?

Vitesse mag weer Europa in na de 0-2 overwinning  op AZ in de Bekerfinale. Iedereen was hier dan ook heel