Vrachtwagen dieven zijn op heterdaad betrapt door oplettende bewakingsmedewerker

Vrachtwagen dieven zijn op heterdaad betrapt door oplettende bewakingsmedewerker

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25- jarige man uit Zutphen en een 23-jarige man uit Zwolle op heterdaad kunnen aangehouden. Beide mannen worden verdacht van diefstal en/of heling van een vrachtwagen.

Melding
Via de meldkamer was doorgegeven dat een medewerker van een beveiligingsbedrijf op de Riezebosweg in Vaassen bij een vrachtwagen stond. Onderzoek ter plaatse wees uit dat deze door diefstal daar terecht was gekomen, omdat er beschadigingen waren waar te nemen bij het contactslot.
Kentekens genoteerd
De bewakingsmedewerker had die nacht de vrachtwagen en een personenauto zien rijden op het industrieterrein in Vaassen. Toen de mannen zagen dat ze waren gezien, liet een van hen de vrachtwagen achter en stapte in de personenauto. De oplettende beveiligingsmedewerker schreef beide kentekens op en informeerde de politie. De medewerker maakte zijn ronde af en reed daarna terug naar de vrachtwagen aan de Mercuriusweg in Brummen.

Aangehouden
Het kenteken was inmiddels bij alle eenheden bekend. Op de Thorbeckesingel in Zutphen werd de auto met de twee verdachten gezien en aan de kant gezet. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Related Articles

Politie en ambulance aanwezig na ongeval DiazStore uit Arnhem

De aanrijding van eergisteren, in Doetinchem, blijkt om een aanrijding te gaan waarbij een bekende Arnhemse betrokken is geweest. Bronnen

Arnhem pakt overlast aan van verkeerd aangeboden afval

De gemeente Arnhem wil verkeerd aanbieden van afval aanpakken. Voor het dumpen van afval worden al boetes uitgeschreven. Maar voortaan

Man ‘vergeet’ 12,5 miljoen euro in boodschappentas

De politie heeft de identiteit van de man ‘die 12,5 miljoen euro vergat’ in boodschappentassen ontdekt. Het gaat om een

Geverifieerd door MonsterInsights