Vrachtwagen dieven zijn op heterdaad betrapt door oplettende bewakingsmedewerker

Vrachtwagen dieven zijn op heterdaad betrapt door oplettende bewakingsmedewerker

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25- jarige man uit Zutphen en een 23-jarige man uit Zwolle op heterdaad kunnen aangehouden. Beide mannen worden verdacht van diefstal en/of heling van een vrachtwagen.

Melding
Via de meldkamer was doorgegeven dat een medewerker van een beveiligingsbedrijf op de Riezebosweg in Vaassen bij een vrachtwagen stond. Onderzoek ter plaatse wees uit dat deze door diefstal daar terecht was gekomen, omdat er beschadigingen waren waar te nemen bij het contactslot.




Kentekens genoteerd
De bewakingsmedewerker had die nacht de vrachtwagen en een personenauto zien rijden op het industrieterrein in Vaassen. Toen de mannen zagen dat ze waren gezien, liet een van hen de vrachtwagen achter en stapte in de personenauto. De oplettende beveiligingsmedewerker schreef beide kentekens op en informeerde de politie. De medewerker maakte zijn ronde af en reed daarna terug naar de vrachtwagen aan de Mercuriusweg in Brummen.

Aangehouden
Het kenteken was inmiddels bij alle eenheden bekend. Op de Thorbeckesingel in Zutphen werd de auto met de twee verdachten gezien en aan de kant gezet. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.





Related Articles

Supermarkt Presikhaaf kan drukte niet aan en plaatst derde kassa

De Turkse supermarkt Guven in Arnhem heeft het zo druk dat het niet meer kan draaien met twee kassa’s. Het

Wel heel vreemd dat de politie telkens aanbelt bij Arnhems gezin in Zuid

Het lijkt wel alsof je per definitie automatisch verdachte bent van een illegale hennepkwekerij als je in Malburgen woont en

Voetbalclub AFC Arnhem houdt op te bestaan

Volgens Omroep Gelderland zal AFC Arnhem volgende week woensdag niet meer bestaan. De leden zullen dan volgens voorzitter Ed van

Geverifieerd door MonsterInsights