PvdA organiseert workshops over lokale politiek

by AMS97531A123 | 8 juni 2017 16:10

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 organiseert de PvdA in Arnhem op zaterdag 1 juli aanstaande een dag vol workshops voor geïnteresseerden in lokale politiek. Deelnemers krijgen gratis debattraining en meer inzicht in lokale thema’s en het werk van de Arnhemse gemeenteraad. Ze gaan in gesprek met een burgemeester, een jonge fractievoorzitter in een gemeenteraad en de directeur van een woningbouwvereniging.


Jan Blasweilerleergang

De dag met workshops is onderdeel van de ‘Jan Blasweilerleergang’ [1]en staat kosteloos open voor iedereen met sympathie voor de idealen van de PvdA en interesse in lokale politiek of de ambitie om politiek actief te worden. Deelnemers gaan in gesprek met Marianne Besselink, burgemeester van Bronckhorst, over politiek actief worden en de rol van de gemeenteraad in de lokale politiek, en met Volkshuisvesting-directeur Gerrit Breeman over het thema wonen in Arnhem. Marinka Mulder, fractievoorzitter in Culemborg neemt een debattraining en simulatiespel voor haar rekening.

Leergang bestaat uit twee delen

De leergang bestaat uit twee delen: de workshops op zaterdag 1 juli en een bezoek aan de gemeenteraadsvergadering van maandagavond 10 juli. Het programma op 1 juli vindt plaats bij MFC Klarendal, Kazernestraat 2 in Arnhem en duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur, met lunch en borrel. Aanmelden kan bij PvdA-bestuurslid Aart van Cooten via aart@citaat.nl[2].

[3]

Endnotes:
  1. Jan Blasweilerleergang’ : https://arnhem.pvda.nl/jan-blasweilerleergang/
  2. aart@citaat.nl: mailto:aart@citaat.nl
  3. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/06/08/pvda-organiseert-workshops-over-lokale-politiek/