CDA heeft een opvallende manier gevonden om Turken te bereiken

CDA heeft een opvallende manier gevonden om Turken te bereiken

Het CDA doet er alles aan om de partij ook in Arnhem diverser te maken dan dat het is. Via social media is de partij op zoek naar meer diversiteit binnen de fractie. En dat gaat wel op een zeer bijzondere manier. (foto: Bekende ex-CDA Turken in 2010)

Gesponsorde CDA advertentie 

De gesponsorde advertentie van het CDA is speciaal gericht voor facebook-gebruikers van 25 jaar of ouder die geinteresseerd zijn in Turkije en in Nederland wonen. Ook in Arnhem wordt dit structureel getoond aan Arnhemmers met een Turkse achtergrond. Het CDA is op zoek naar aanstaande raadsleden die nog twijfelen, en die zich eventueel vrijblijvend willen aanmelden. Het doen van een geschiktheidstest hoort bij deze aanmelding.

Lees verder onder foto

Facebook-uitleg waarom Turkse Arnhemmer deze advertentie zien



Opvallende manier om Turken te bereiken

Het is opvallend hoe het CDA zich richt op facebook-gebruikers die geinteresseerd zijn in Turkije als onderwerp. De partij wil in Arnhem deze mensen maar ook al te graag bereiken. Terwijl het CDA landelijk juist opvalt met anti-imam voorstellen of zich sterk maakt om het associatieverdrag met Turkije op te zeggen, wat juridisch onmogelijk is.

Ali Özyürek was laatste Turk in fractie

Dat het CDA in Arnhem ook op zoek is naar meer diversiteit is een logische stap omdat de gemeenteraadsfractie geen afspiegeling is van de Arnhemse samenleving. Arnhemmer Ali Özyurek was als laatste Turkse Arnhemmer actief bij de partij nadat het in 2010 403 stemmen kreeg. Özyürek verliet het CDA alweer in mei 2011 vanwege landelijk beleid van het CDA.





Related Articles

D66 vraagt door op aanpak laaggeletterdheid

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd en 1 op de 7 VMBO’ers verlaat de middelbare school met een te

DENK-leider Kuzu zondag in Arnhem voor ontmoeting met jongeren

DENK-leider Tunahan Kuzu komt zondag voor een Meet & Greet met jongeren naar Arnhem. De Tweede Kamerlid zal twee uur

VVD Arnhem stelt vragen over nieuwe supermarkt Oranjestraat

Raadslid Udo Kelderman van de VVD-fractie in Arnhem stelt maandagavond vragen aan het college over een bestemmingsplanwijziging. De gemeenteraad van

Geverifieerd door MonsterInsights